Boring:  De voorstelling

Twee redacteuren van een tijdschrift hebben maar weinig te doen. Om aan de verveling te ontsnappen verzinnen ze allerlei opdrachten voor elkaar en gebruiken ze al het kantoormateriaal en meubilair op een bijzonder manier.

Deze voorstelling gaat over spel en werkelijkheid. Wanneer spelen de acteurs, wanneer zijn ze zichzelf, en wanneer spelen ze dat ze zichzelf zijn.

Er wordt in de voorstelling voortdurend tussen deze spellagen geschakeld, waardoor de leerling, soms wordt verrast en soms in verwarring wordt gebracht.

Het is een interactieve voorstelling op zo’n manier dat de leerlingen bijna zelf niet merken dat het interactief is.

 

  • De voorstelling is geschikt voor de eerste klassen van het VO (1-3)
  • De voorstelling is geschikt voor in een (groot) klaslokaal
  • duur: 35- 40 minuten
  • bij de voorstelling zit een uitgebreid educatief lespakket
  • voor meer informatie en prijzen: Buro Bannink

 

Het educatief materiaal.

Wat weten de leerlingen over spel en werkelijkheid. Hoe zit dat in het theater en op de tv. Wanneer speel je een rol? En wanneer niet? Wanneer kun je aan iemand zien dat hij toneel speelt. Best een lastig , maar ook een bijna filosofisch gespreksonderwerp.

Na de voorstelling is het leuk om hierop door te gaan. Wanneer speelden Derk en Jan nou een rol en wanneer niet. Of deden ze dat de hele tijd? Derk en Jan spelen de kantoormedewerkers van Zanten en Buffelen. Deze personages spelen ook weer rollen. Een toneelstuk in een toneelstuk dus. Wat hebben de leerlingen hiervan gezien?En wat als ze (expres) uit hun rol vallen?

Het stuk gaat over spelen en je fantasie gebruiken. In het educatief materiaal staan dramalessen die leerkrachten makkelijk kunnen geven. Deze lessen gaan over rol en rolopbouw. Kinderen ervaren dat ze met weinig middelen al een heel personage kunnen neerzetten.

 

Bewaren