Educatief materiaal bij Wasprogramma.

Kinderen maken zelf een objecttheatervoorstelling

sokVeel kinderen krijgen op school dramalessen. Deze lessen zijn vaak heel leuk en kinderen beleven er veel plezier aan. Ons lesmateriaal over objecttheater geeft leerkrachten de mogelijkheid een bijzondere invulling te geven aan hun dramalessen. Wellicht weer een frisse en andere kijk op drama.

In de lessen die bij de voorstelling horen werken de kinderen samen met de docent toe naar een echte eigen presentatie/voorstelling!
In Wasprogramma gaat het om objecten. Zoals de “verdwenen sok, de wasmachine, de waslijn etc”. In de eerste les maken kinderen scènes waarin objecten een grote rol spelen. Zelfgemaakte objecten of gewoon bestaande spullen die een andere “rol” krijgen. Zoals een dialoog met een stoel. Spullen komen tot leven of doen dingen die je niet verwacht. “Wat zou de stoel doen of zeggen als het personage even niet kijkt of er even niet is….en als hij dat doorheeft wat gebeurt er dan”.

Daarna is er een les met muziekdesign. Hoe maak je een eigen ‘loop’ zoals te horen is in de voorstelling. (Meerdere geluiden die tegelijkertijd klinken.)
Ook worden ze aan het schrijven en tekenen gezet om een eigen gebruiksaanwijzing te verzinnen.

De leerlingen kunnen naar aanleiding van al deze lessen in een echte kleine voorstelling laten zien wat ze kunnen. De lessen sluiten op elkaar aan en brengen de kinderen en de docent stap voor stap tot een echte presentatie. Natuurlijk kunnen de lessen ook los gegeven worden waarbij er niet toegewerkt wordt naar een presentatiemoment.